The decorator's blog

by Simon De Backere

30-03-2018

Beleving aan The tAble in Hotel Ariane

‘Beleving’, daar draait het overal om. Klant-beleving, winkel-beleving, totaal-beleving, zelfs stilte-beleving en wacht-beleving. Als je het niet kan beleven, laat het ons koud.

Ook de culinaire beleving heeft de laatste decennia een totaal andere betekenis gekregen. Mensen willen meer dan een lekker 5-gangenmenu aan een mooi gedekte tafel met kreukvrij tafellinnen, porselein servies en zilveren bestek.

Hotel Ariane kwam midden 2017 met een verbluffend nieuw concept bij ons binnen. Een complete experience noemden ze het, genaamd ‘The tAble by Ariane’. Aan een 6 meter lange tafel voor 20 personen zou een 6-gangen diner op wieltjes geserveerd worden. Op wieltjes? Ja, de tafel rolt letterlijk tijdens het diner 6 keer van restaurant naar keuken en wordt volledig heringedekt terug gerold.

Daarop volgde voor ons de uitdaging om elke gang te voorzien van de gepaste aankleding volgens gerecht en thema. Een opdracht waarmee we de vertrouwde tafeldecoratie achter ons lieten en out-of-the-box concepten uitschetsten. Daarna volgde een zoektocht bij brocantes te lande en over de grenzen heen. We zochten hoe we onze imaginaire concepten konden realiseren.

Het resultaat is inderdaad een fantastische totaalbeleving geworden die alle zintuigen weet te prikkelen. De tafel rijdt majestueus binnen en tovert verwondering op elk gezicht. Missie geslaagd!

Ook benieuwd naar deze complete experience aan The tAble? Boek je plaatsen op www.ariane.be en laat je betoveren.

By Simon De Backere | 30-03-2018 | Categorie: Decoratie & Accessoires

Terug naar overzicht