The decorator's blog

by Simon De Backere

19-04-2018

Geurkaars of huisparfum?

Zoals ook de geuren in de natuur seizoensgebonden veranderen, zo ook zoeken we naar een gepaste geurbeleving in huis. Warm op winteravonden en fris in de zomermaanden. Maar wat gebruik je dan? Geurkaars of huisparfum?

Een geurkaars geeft zijn parfum vrij door verbranding. De verhitting zorgt zo vaak voor een eerder drukke, fel aanwezige geur. Daarom zijn ze vaker geschikt om winterse, koele periodes toch warm en gezellig te maken. Huisparfums hebben vaker lichte, fruitige of bloemige geuren in hun assortiment. Ze zorgen voor een verfrissende geur.

De frisse geuren van een ontluikende lentedag, de eerste bloeiende rozelaar, mediterraanse kruiden... Je vindt ze allemaal terug in de collectie huisparfums van Spaans parfumista Jimmy Boyd. Voor hem staan geuren gelijk aan emoties. Ze hebben een grotere verbinding met je diepste gevoelens en ervaringen.

"Onze actuele samenleving is gebaseerd op zicht en gehoor," zegt Jimmy Boyd. "Onze reukzin is in verval sinds we ophielden met jagen. Andere dieren, zoals honden en katten, zijn in staat om tot wel duizend keer meer geuren waar te nemen dan de mens."

Jimmy Boyd legt uit dat onze voorkeuren voor geuren afhankelijk zijn van factoren zoals cultuur, onderwijs, familiepatronen of persoonlijke ervaringen. Volgens de parfumeur beïnvloeden geuren ook onze gemoedstoestand. Zo helpt de essentie van lavendel om te ontspannen, munt te concentreren, thee geeft de voorkeur aan communicatie, jasmijn creativiteit en vanille sensualiteit.

Als exclusieve dealer in België verdelen we de "Original Fresh Waters" van Jimmy Boyd. 

By Simon De Backere | 19-04-2018 | Categorie: Decoratie & Accessoires | Geurkaarsen, Huisparfums, Jimmy Boyd

Terug naar overzicht