The decorator's blog

by Simon De Backere

14-11-2018

Een magische kerstboom in 5 stappen

Elke herfst dompelen we de showroom onder in een gezellige kerstsfeer. Er wordt altijd vol spanning uitgekeken naar onze feeëriek gedecoreerde kerstbomen. Je boom decoreren is geen exacte wetenschap, maar met deze vuistregeltjes kan het eigenlijk niet mis gaan.

1. DE KEUZE VAN JE BOOM

Misschien wat verrassend voor een decorateur met wortels in de floristiek, maar wanneer het aankomt op de keuze van de perfecte kerstboom, kies ik toch voor kunstbomen. Met een goede kunstkerstboom ben je niet verplicht om je bij de grilligheid van de natuur neer te leggen. Je kan de takken manipuleren en de stevige structuur maakt dat je onbeperkt items kan toevoegen. De kerstbomen van het Belgische label Goodwill waarmee wij werken, ogen trouwens heel naturel. Ze laten zich in een mum van tijd opzetten en sommige modellen zijn zelfs voorzien van geïntegreerde lichtjes.

2. WERK IN DE DIEPTE

Om de boom meer vulling te geven werken we van binnen naar buiten. Werk bijvoorbeeld met volumineuze vulling zoals tule tussen de takken. Je kerstboom zal er meteen veel imposanter uitzien.Hang in de diepte, tegen de stam enkele eenvoudige uniforme ballen. Deze zullen het licht van binnenuit reflecteren, een magisch effect.

3. VOEG NATUURLIJKE MATERIALEN TOE

Om het natuurlijke aspect van je kerstboom te accentueren, werken we vaak met natuurlijke materialen. Takken, bladeren, bloemen en bessen geven een frisse indruk. Laat ze uit de boom ‘groeien’ zoals dat ook in de natuur gebeurt.

4. VERTEL EEN VERHAAL

Kies een duidelijk thema voor je kerstboom en durf een verhaal te vertellen. De reis van de Kerstman, winterwonderland, Great Gatsby… Een eye-catcher in het geheel zoals een Kerstman in zijn slee, dieren of  sprookjesachtige figuren zetten meteen de toon. Mijn wereld is weliswaar die van het landelijk-klassieke interieur, maar dat belet niet om met verrassende items voor de dag te komen. Klassiek mag nooit monotoon worden, zeker niet in de feestperiode.

5. MORE IS MORE

Je kerstboom hoort echt de pièce de résistance te zijn in je winterinterieur. Niets is triester dan een kerstboom waar je los kan doorkijken. Hier is de regel “less is more” zeker niet  van toepassing, wel integendeel. Hang niet alle ballen gelijkmatig verspreid in de boom, maar maak groepen om het imposanter te maken.

Dit en nog veel meer inspiratie vind je in onze showroom!

By Simon De Backere | 14-11-2018 | Categorie: Decoratie & Accessoires | kerstboom, kerstdecoratie, Goodwill

Terug naar overzicht