The decorator's blog

by Simon De Backere

22-07-2017

Restaurant & Feestzaal PUUR: warme mix van strak en landelijk

Begin 2017 werden Stéphanie en Yannick de nieuwe zaakvoerders van restaurant en feestzaal ‘Puur’ in Klerken. Het vroegere ‘Rozenhof’ was aan een opfrisbeurt toe en het koppel wil een meer jeugdige toets geven aan het interieur. Zo sluit de inrichting beter aan bij de stijl van hun gerechten.

De uitdaging was om door de keuze van de meubelen, de raamdecoratie en kleuren een warme sfeer te scheppen die rechtstreeks in contact staat met de bouwelementen in zandsteen. Het resultaat is de combinatie van een strak en landelijk meubilair met een mix van warme materialen.

Door de kleuren van de muren af te stemmen op de aanwezige zandsteen, bekwamen we een harmonieuze basis waartegen we met donkere accenten voor een karaktervol contrast zorgden. Voorbeeld hiervan zijn de donkere houten lamellen en het terugkeren van diverse smeedwerkaccenten in deurbeslag, meubilair en verlichting.

Het stoffenassortiment is een mooie mix van geweven stoffen, leder en velours. Het sobere kleurenpallet biedt de mogelijkheid om over de seizoenen heen te kunnen combineren met kleurrijke accenten in kleinmeubelen en decoratie.

De signatuur van de decorateur: de centrale, genappeerde tafel omringd met velours stoelen, biedt plaats voor een feestelijk diner tot 8 personen. Deze setting zorgt voor de ultieme beleving van de zeer verfijnde keuken van kok Yannick.

By Simon | 22-07-2017 | Categorieën: Meubilair, Decoratie & Accessoires, Ontwerp & Uitvoering | interieurinrichting, moodboard

Terug naar overzicht