The decorator's blog

by Simon De Backere

18-05-2020

Van Het Belfort naar Belfort 2.0

Het was ongeveer een jaartje geleden toen Simon en zijn mama binnen liepen in onze showroom. Ze waren zo enthousiast over de sfeer bij eetkaffee B’artiest, dat ze meteen hadden besloten om voor de inrichting van hun zaak ook bij ons aan te kloppen. Zo was het meteen duidelijk; ze wilden een interieur met een ziel, met sfeer en een eigenheid.

Een plaatsbezoek aan het voormalige hotel en restaurant ‘Het Belfort’ op de markt van Poperinge toonde meteen dat enkel de gevel overeind was blijven staan en er dus niet veel bruikbare elementen over waren. De projectontwikkelaar had de horecaruimte casco aangeboden. Een grote uitdaging om terug authenticiteit te brengen in het interieur. We inspireerden ons daarbij op de eenvoudige lijsten die terug te vinden zijn in de gevel van het gebouw.

Betonnen zuilen en stalen peilers werden omkleed tot de indruk ontstond van een vroegere indeling met een inkom en opeenvolgende kamers. In die structuur, die we aankleedden met Orac wand- en plafondlijsten en een klassiek parketmotief in Hongaarse punt, brachten we iets strakkere lijnen in het meubilair. Zo gaven we een jonge, frisse toets aan het interieur.

Het barmeubel is een ogenschijnlijke massieve natuursteen blok uit Fior di Bosco marmer. Dit combineerden we met een glazenkast in donker getinte eik. Het bargedeelte loopt verder in een verlaagd stuk dat structureel zo aanwezig was in de ruimte. We plaatsten er een halfhoog muurtje rond met daarop een glazen wand in bronskleurig smeedwerk. De donkere kleur van deze backbarruimte zorgt voor een discrete aanblik.

De donker gekleurde eik van het barmeubel herhaalden we voor de tafelbladen. De verlichtingsarmaturen, tafelpoten en gordijnroedes werkten we uit in messing. Een detail dat je ook hier en daar in de deco kan zien terugkomen. Voor de stoelen kozen we een mix van grof geweven stof en roest velours. De banken zijn ontworpen als sofa’s en uitgevoerd in een cognackleurig kunstleder. Dit alles om een groot gevoel van huiselijke gezelligheid te creëren.

Zo werd ‘Het Belfort 2.0’ begin februari 2020 geopend. Slechts een maand later kwamen de coronamaatregelen en moest Simon voor onbekende tijd zijn gloednieuwe zaak sluiten. Maar bij de pakken blijven zitten, dat hoort er voor hem niet bij. Daarom plannen we nu volop de uitbreiding met een sfeervol terras. Want deze zomer zijn ze er vastbesloten terug!

Photo Credits Bert Demasure

By Simon De Backere | 18-05-2020 | Categorie: Algemeen

Terug naar overzicht