Belfort 2.0

brasserie & tearoom Poperinge

Voor de inrichting van deze brasserie en tearoom op de markt van Poperinge konden we helemaal 'from scratch' beginnen. De projectontwikkelaar had de horecaruimte casco aangeboden. Onze klant was danig enthousiast over onze realisatie van eetkaffee B'artiest en wou ook een interieur met een ziel, met sfeer en een eigenheid. Een grote uitdaging om terug authenticiteit te brengen in het interieur. We inspireerden ons daarbij op de eenvoudige lijsten die terug te vinden zijn in de gevel van het gebouw.

Betonnen zuilen en stalen peilers werden omkleed tot de indruk ontstond van een vroegere indeling met een inkom en opeenvolgende kamers. In die structuur, die we aankleedden met Orac wand- en plafondlijsten en een klassiek parketmotief in Hongaarse punt, brachten we iets strakkere lijnen in het meubilair. Zo gaven we een jonge, frisse toets aan het interieur.

Het barmeubel is een ogenschijnlijke massieve natuursteen blok uit Fior di Bosco marmer. Dit combineerden we met een glazenkast in donker getinte eik. Het bargedeelte loopt verder in een verlaagd stuk dat structureel zo aanwezig was in de ruimte. We plaatsten er een halfhoog muurtje rond met daarop een glazen wand in bronskleurig smeedwerk. De donkere kleur van deze backbarruimte zorgt voor een discrete aanblik.

De donker gekleurde eik van het barmeubel herhaalden we voor de tafelbladen. De verlichtingsarmaturen, tafelpoten en gordijnroedes werkten we uit in messing. Een detail dat je ook hier en daar in de deco kan zien terugkomen. Voor de stoelen kozen we een mix van grof geweven stof en roest velours. De banken zijn ontworpen als sofa’s en uitgevoerd in een cognackleurig kunstleder. Dit alles om een groot gevoel van huiselijke gezelligheid te creëren.

Belfort2.0 Facebookpagina

Photo Credits Bert Demasure