knus interieur voor stadsappartement

appartement Ieper

De bewoners waren bij hun eerste bezoek meteen verkocht door het aangename groene uitzicht van dit knusse stadsappartement aan de Ieperse vestingen. Na jarenlang op de buiten te vertoeven, keerden ze terug naar het stadshart en vonden er hier de ideale mix. Het interieur was echter koel ingericht, wat in schril contrast stond met de warmte die dit aangename koppel uitstraalt.

Het zicht op de groene vestingen lieten we vanaf de voordeur zien door een glazen deur tussen leefruimte en hal. In de hoek van het gelijkvloerse appartement integreerden we een L-vormige bibliotheekkast die tevens beroep doet als bureautje. Het is de speelplaats van mevrouw geworden, die er haar talent als decoratrice kan botvieren met het presenteren van allerlei curiosa en unieke vondsten.

De bestaande keuken werd voorzien van nieuwe fronten in dikke fineereik. De dampkap werd ingebouwd in een eenvoudige luifel en het bargedeelte werd eveneens in een bleke kleur gezet. Als werkblad kozen we voor een gebrande blauwsteen, gecombineerd met lichtgekleurde Marokkaanse zelliges.

Een stadsappartement met een nostalgisch landelijke toets, the best of both worlds!

Photo Credits Bert Demasure