landelijke boerderijwoning wordt gezellige familiecocon

totaalproject Dikkebus

Door het zicht op een haast oneindig landschap, waren de nieuwe eigenaars van deze landelijk gelegen boerderijwoning in Dikkebus meteen verkocht. De woning werd ruim 20 jaar geleden door de vorige eigenaar volledig technisch aangepast aan de hedendaagse noden. Zo was het voornamelijk de aankleding die een opfrisbeurt nodig had.

De anonimiteit van de ligging was de grote aantrekking voor de bewoners. Thuis komen en je in je eigen cocon kunnen nestelen. Een plek waar het gezin en familiemomenten centraal staan. Net daarom stelden we een open keuken voor die directe toegang geeft naar de grote tafel in de aansluitende eetkamer. Deze staat op zijn beurt in contact met een lange zithoek. En toch zijn de ruimtes duidelijk afgelijnd, waardoor je in elke ruimte ook intimiteit kan brengen.

In de keuken kozen we voor een strak landelijke sfeer. We combineerden eiken, greeploze fronten in een geschilderd meubel met eenvoudige lijnvoering. Als werkblad werd gekozen voor een gebrande, verzoete blauwsteen met een handgekapte opstaande boord. Aan de dampkapomkadering brachten we een glas in smeedwerk luifel aan. Deze krijgt zijn herhaling in de vitrinedeurtjes van de servieskast.

Het gele parket in de zithoek kreeg een nieuwe, bleke kleur. Deze maakt een zachte overgang met de andere gekozen kleuren. De televisiekast werd uitgevoerd in een geschilderde witte afwerking als de keuken, ook hier met een eiken accent in het open gedeelte en een herhaling van het smeedwerk in de kastladder.

Voor de raamdecoratie werd gekozen voor een semitransparante stof aan smeedwerk roedes. De ramen in de leefruimte en de keuken werden aangekleed met houten lamellen. De toon op toon ladderband zorgt meteen voor een nóg warmere uitstraling. Daarmee maakten we deze totale restyling helemaal af.

Photo Credits Bert Demasure