strak landelijke interieurstyling

zithoek & eetkamer Ieper

In deze nieuwbouw landelijke woning huist een gezin van vijf. Bij hun intrek werden hun bestaande meubels mee verhuisd. De kinderen zijn intussen pubers geworden en dat maakte de tijd rijp voor een volgende stap in de interieurstyling.

In de zithoek bouwden we verder op het elan van de strakke kastenwand rond de haard en het sobere kleurpalet. Zo kozen we voor een iets strakker salon met twee decoratieve eenzits. Onder de zetels legden we een langpolig tapijt dat de verbindende factor vormt in het salon. De combinatie van de verschillende salontafeltjes, maakt het flexibel om gasten te ontvangen. Aan het raam achter het salon plaatsten we nog een extra loungechair. Dit is ondertussen de favoriete leeshoek van de man des huizes geworden.

Centraal in de eetkamer plaatsten we een ronde tafel omringd door lage, gestoffeerde stoelen. De twee vitrinekasten met metalen ramen vormen de landelijke toets in deze ruimte. Aan het grote raam dat uitgeeft op de tuin, stelden we donkere lamellen voor met ladderband. Ze refereren aan de donkere kastenwand in het salon. Maar dé eyecatcher is uiteraard de grote kristallen luchter die voor een nostalgisch warm gevoel zorgt.