Ton Sur Ton

kapsalon Kortrijk

Kapper en Kanker Hair Professional Nico Desmet had de grote lijnen voor zijn nieuwe zaak aan de Vlaskaai in Kortrijk al uitgezet, maar veel sfeer, detaillering en afwerking moest nog in samenhang worden gebracht. Hij wou daarbij afstappen van de uitgepuurde vorm van het witte klassieke kapsalon en gaan voor meer sfeer, donkerder, gezelliger.

De kaptafel wordt in dit nieuwe concept gezien als een ontmoetingsplaats waar de asociale media plaats ruimen voor een echte babbel. Iedereen zit rondom een lange tafel waarbij we een systeem bedachten om de spiegels te kunnen wegklappen in het tafelblad.

Op het eind van de kaptafel plaatsten we een hoge spiegel bij de barbierstoelen die al dateren uit de tijd dat de vader van Nico nog kapper was. De spiegel staat pal in het midden van de eiken kastenwand waardoor de kast vanuit elk oogpunt perfect wordt weerspiegeld.

Boven het dressoir meubel achter de wastafels brachten we een grote fumé spiegel aan om het ruimtegevoel te vergroten.

Een aparte ingang komt uit in de pruikenstudio waar Nico als Kanker Hair Professional werkt. Zo wordt de nodige discretie verzekerd.

De afgeronde hoeken, de geribde lambrisering van Orac, de eiken elementen in kastanjekleur, de messing lampen uit de Jules Wabbes reeks van Wever & Ducré en de andere messing elementen zorgen voor een warm, Art Deco geïnspireerd interieur.

www.tonsurton.be

Photo Credits Jacky Honoré