The decorator's blog

by Simon De Backere

03-12-2021

decoreer je ramen, het zal je verbazen

Verwondering, dat is telkens opnieuw de gelaatsuitdrukking die we zien bij onze opdrachtgevers wanneer we de gordijnen ophangen. Gordijnen en andere raamdecoratie kunnen dan ook de sfeer in een ruimte volledig veranderen. Ze kleden niet alleen je raam aan, ze maken het ook intiem, ze filteren het licht, ze zorgen voor een aangename akoestiek… De effecten op je interieur zijn werkelijk eindeloos.

   

Onze overgordijnen getuigen van echt vakmanschap. Hierbij zien we geen enkel detail over het hoofd. Met een galon of sierboord van het Parijse merk Houlès geef je extra cachet aan je gordijnen. Een afwerking die vooral zijn toepassing kent in onze klassieke en landelijke interieurs in combinatie met een dubbele, Vlaamse plooi als hoofdafwerking. We laten gordijnen vaak poffen op de grond voor een nonchalant, volumineus effect.

Wil je het liever wat strakker? Kies dan voor een wave-uitvoering. De gelijke golvende beweging van de stof geeft een egaal uitzicht, waardoor we ze vaak gebruiken voor grote uniforme raampartijen. Met een looddraad afwerking aan de onderzijde en ietsjes van de grond hangt de stof mooi door.

   

In onze landelijke interieurs gebruiken we ook vaak vouwgordijnen. Om ze hier iets speelser te laten overkomen, hangen we de stof op aan lusjes zonder baleinen. Zo zakt de stof wat door, wat voor een levendig effect zorgt. Ook houten lamellen kunnen voor een sfeervolle raambekleding zorgen. Zeker wanneer je ze combineert met een ladderband in stof.

Benieuwd naar ons uitgebreid assortiment gordijnstoffen, optreksystemen en lamellen, kom dan zeker eens langs in onze showroom.

By Simon De Backere | 03-12-2021 | Categorieën: Decoratie & Accessoires, Algemeen

Terug naar overzicht