The decorator's blog

by Simon De Backere

04-09-2017

Boiserie sur mesure: warme wandbekleding

Boiserie of panelling geeft de ruimte structuur, proportie en zo ook een bijzonder perspectief. Door zijn uitwerking in hout voelt het zéér warm en gezellig aan.

De oorsprong van deze wandbekleding moet vooral te zoeken zijn in een vorm van thermische isolatie zoals ook tapijten dit deden. Het koude gevoel van de muren wordt ermee weggewerkt. Ook een verbetering van de akoestiek zal er vast en zeker mee te maken hebben.

Het houtwerk is op grote schaal gebruikt om de grootste Europese paleizen zoals Versailles (Frankrijk), Kasteel van Laken (België), Buckingham Palace (Verenigd Koninkrijk), enz. te versieren.

De boiserie werd verbannen met de opkomst van het behangpapier en de opgespannen stof. De Art Nouveau-beweging brengt ze terug door ze een nieuwe interpretatie te geven. Vanaf het modernisme zijn ze volledig verbannen.

Vandaag is boiserie weer helemaal terug. Veel gekende modehuizen en interieurmerken gebruiken ze als achtergrond om hun collecties te presenteren.

In één van onze recente interieurprojecten mochten we een gepatineerde boiserie realiseren in Franse stijl. Een fantastische wandbekleding voor deze eetkamer.

 

By Simon De Backere | 04-09-2017 | Categorieën: Maatwerk, Ontwerp & Uitvoering | boiserie, panelling, interieurinrichting

Terug naar overzicht