The decorator's blog

by Simon De Backere

16-09-2021

decorateur

Vaak krijg ik de vraag waarom ik mezelf omschrijf als decorateur. Waarom niet interieurarchitect?

De keuze voor de benaming ‘decorateur’ ligt erin dat ik mij gespecialiseerd heb in het creëren van interieurs in decoratieve stijlen. Gaande van neoklassiek en art deco tot (strak)landelijk en cottage, maar vaak ook een eclectische mix van verschillende stijlen door elkaar. De algemene vormgeving vullen we vaak aan met moulures, lijstwerk en decoratieve technieken zoals patinage. We gebruiken authentieke materialen als natuursteen en parket in strokenvorm, maar evenzeer in diverse legpatronen. Gordijnen zijn in decoratieve interieurs niet enkel functioneel, maar ook echte sfeermakers, soms zelfs eyecathers.

Het pure interieurontwerp is in onze stijl onlosmakelijk verbonden met de decoratieve aankleding. Sfeer maken is daarbij het ultieme doel. Daar kan enkel de gepaste decoratie voor zorgen. Denk maar aan staande lampen, kussens en plaids, bijzettafeltjes, tapijten en gordijnen, kaarslicht… Niet te missen items die je interieur meteen meer uitstraling en persoonlijkheid geven. Onze interieurs zijn pas klaar als de decoratie ook af is.

Niet te verwonderen dat we even vaak de vraag krijgen om een bestaand, soms sfeerloos interieur wat leven en pit te gaan inblazen. De ruimte is mooi en net afgewerkt, maar er ontbreekt een ziel. Decoreren moet in je vingers zitten, tot zelfs onder je vel. Het heeft alles te maken met een juist aanvoelen hoe je met vaak eenvoudige toevoegingen meteen een grandioos verschil kan maken. Denk maar aan een simpel bosje bloemen, vers geplukt uit de tuin. Meer hoeft het soms niet te zijn.

By Simon De Backere | 16-09-2021 | Categorieën: Ontwerp & Uitvoering, Algemeen

Terug naar overzicht