The decorator's blog

by Simon De Backere

22-09-2018

5 ideeën voor een landelijke keuken met sfeer

Onze keukens zijn vaak het hart van het huis. Naast het functionele koken, dienen ze als echte leefruimtes waar je ook gezellig en informeel kan tafelen met het gezin en met vrienden. Die sfeer bekomen we in onze projecten door een aantal van mijn ontwerpprincipes toe te passen. Onze vele maatwerkmogelijkheden dragen bij tot een uniek geheel dat is aangepast volgens elke ruimte. De keukens die bij ons het atelier verlaten zitten niet enkel technisch en praktisch goed in elkaar, ze stralen ook een ziel uit.

 Dit zijn 5 van mijn favoriete ideeën en principes om een landelijke keuken charme en authenticiteit te geven.

1. MIX & MATCH VAN FRONTEN

Het combineren van verschillende deurfronten en ladefronten, geeft een decoratieve, landelijke uitstraling aan je keuken. Bijvoorbeeld door kleine lades met een kleine molure op de rand te combineren met pottenlades en kastdeuren met brede kaders. Of geef een volledig ander uitzicht aan je eiland of kolomwand door verandering van materialen en kleuren, om er een ware eye-catcher van te maken. Deze vorm en materiaal mix geeft je keuken een traditioneel, authentiek karakter.

2. OPEN REKKEN

In een landelijke keuken hoeft niet alles achter gesloten deuren te zitten, wel in tegendeel! Een open rek geeft meer beleving aan je keukenruimte. Ze kunnen niet enkel dienen voor je dagdagelijks gebruikt servies, maar ook voor opslag van je voorraad, mooi gepresenteerd in potten en glazen bokalen. Een groot gemak, want zo heb je alles ook snel bij de hand. Je servies, weegschaal, keukenrobot… krijgen zo ook een decoratieve waarde.

3. SLIMME LEGPLANK DRAGERS

Sfeer en authenticiteit maken het verschil in een landelijke keuken. Vooral in de zichtbare elementen moet elk detail kloppen. Daarom gebruiken we voor onze legplanken vaak ons vogelbeksysteem, een houten systeem uit de traditionele timmerambacht. Daarmee kan je met verplaatsbare dragers je legplanken gemakkelijk verstellen en past je keuken zich zo aan je wensen aan. In tegenstelling tot de rijboringen die je terugvindt bij de standaard keukenbouwer, past ons systeem feilloos in het landelijke karakter van je keuken.

4. GEORDENDE, TOEGANKELIJKE WERKPLEKJES

Geef een vaste, geordende plek aan terugkerende werkjes in je keuken. Ik bewaar alles wat ik nodig heb voor een perfect kopje koffie op één plek. De espressomachine staat op het aanrecht. Capsules, gesorteerde kopjes, suiker en koekjes vind je op de planken erboven. Zo is alles mooi, ordelijk opgeruimd en dat geeft rust aan je keuken en jezelf!

5. DECORATIEVE VERLICHTING

Naast functioneel licht door bijvoorbeeld indirecte verlichting onder hangkasten en in vitrinekasten, zorgt decoratieve verlichting voor sfeer en gezelligheid in je keuken. Denk maar aan wandlampjes of schilderijverlichting om een open rek te verlichten. Zo kan je na het koken, bij het vallen van de avond, de lichten dimmen en lekker napraten aan de keukentafel in een gezellige ambiance.

Deze en nog vele andere van onze ontwerpprincipes passen zich aan volgens elk project. Want een strak landelijk interieur vraagt iets meer minimalisme dan een landelijke cottage keuken. Ook je eigen gebruiken en gewoontes zullen hierin een belangrijke rol spelen.

We ontwerpen en maken een keuken volgens jouw wensen en op maat van de beschikbare ruimte.
Ontdek tijdens een bezoek aan onze showroom alle mogelijkheden.

By Simon De Backere | 22-09-2018 | Categorieën: Maatwerk, Keuken, Ontwerp & Uitvoering | keuken op maat, landelijk, tijdloos, keukenbouwer

Terug naar overzicht